Zaloguj

FORUM



2017-05-09, godz.00:03:51

grillowe inspiracje
hej hej wszystkim.

słońce wychodzi już coraz śmielej z za chmur (najwyższy czas!) i czas odkurzyć nasze grille :) W związku z tym, że teraz każdy głupi może założyć bloga czy stronę internetową, chciałbym zapytać o Wasze sprawdzone miejsca gdzie można znaleźć przepisy na dania z grilla! Mam za sobą kilka nieudanych eksperymentów z jakiś youtuberów i jestem zrezygnowany. Pobrałem już nawet z marynaty unilevera ulotkę :D z przepisami - https://www.unileverfoodsolutions.pl/Aktualnosci/menu-sezonowe/menu-wiosna-lato-ulotka.html - bo naprawdę nie chcę znowu dać się zrobić w balona i robić wymyślne dania, które potem ładnie tylko wyglądają, ale nie smakują w ogóle :/ Niestety czasy kiedy książki były nieomylne też już minął, a w tych starych dania grillowe zawsze są traktowane po macoszemu.

Pomóżcie i polećcie coś! Dzięki!

Autor: RKnap rafalknap88@gmail.com


Komentarze:
  • 2017-05-09 - 11:09:16
    grill
        -  Autor: wiktoriakuzik
    Ja na grilu to standardowo karkówka i kiełbaski. Ostatnio jeszcze próbowalam robić kaszankę z kapustą kiszoną i śliwkami. Wyszło pysznie.


  • 2017-06-06 - 23:29:45
    Pieczonki
        -  Autor: baqster
    Jeżeli ci się grill znudzi zawsze możesz zrobić kociołek żeliwny na ognisku tu masz przepis na [url=http://www.ksiega-smaku.pl/duszaki-pieczonki-prosty-przepis/]pieczonki[/url]


  • 2017-06-06 - 23:33:52
    Duszaki
        -  Autor: baqster
    Jeżeli ci się grill znudzi zawsze możesz zrobić kociołek żeliwny na ognisku tu masz przepis na pieczonki Pieczonki


  • W jednym z marketów udało mi się trafić na paski z kałamarnicy humbolta. Wyglądają jak słonina smakują jak delikatne niepowtarzalne mięso. To idealny pomysł na szaszłyki. Po obraniu z błonki kroimy na kwadraty do szaszłyków i moczymy jeden dzień w oliwie z czosnkiem i rozmarynem z odrobiną wegety koperkowej lub soli zależy kto co lubi. Następnego dnia nadziewamy na szaszłykowe patyczki przekładając cukinią, cebulą czerwoną, papryką, kabaczkiem, pieczarkami. Tak przygotowane szaszłyki kładziemy na aluminiowe tacki i polewamy marynatą w której się przez noc moczyły. Potem dajemy na grilla i tu pojawia się szwagier po piwie - mistrz ceremonii. Grill mu się nie chce rozpalić wiec traktuje go rozpuszczalnikiem. Całość wybucha żywym ogniem a zwęglone szaszłyki śmierdzą pastą do butów zamiast rozmarynem.
    I tu dochodzę do pointy. Może czas kupić przydomowy grill elektryczny lub mobilny gazowy by szwagier nie bawił się w podpalacza naszych inspiracji grillowych https://www.sklepogrodniczy.pl/grille/grille-gazowe/ .



liczba wątków na forum: 2025


Regulamin Forum
Korzystamy z plików cookie tylko w stopniu niezbędnym do działania strony. Możesz je zablokować poprzez zmienę ustawień przeglądarki.
Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności". wiem, zamknij